Buren voor buren

Het coronavirus beheerst momenteel ons dagelijks leven en heeft een grote impact op ons allen. Vooral de oudere en kwetsbare mensen onder ons lopen extra risico door dit virus en durven (of willen) nog amper de straat op om boodschappen te doen of de hond uit te laten.

Vanuit de bewonersvereniging willen we proberen om de risicogroepen in onze beide wijken het Golfpark en Lommerrijk te helpen. Er is daarom een initiatief gestart, waarmee we hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar willen brengen.

Hoe werkt het?
We willen uiteraard dat de hulp conform de richtlijnen van het RIVM plaatsvindt. Dus alleen contacten op afstand. Daarom is de WhatsApp groep Buren voor Buren opgericht. In deze app kunt u een hulpaanvraag doen voor noodzakelijke hulp. Bijvoorbeeld: “wie kan voor mij wat boodschappen doen bij de supermarkt?”, “Wie wil mijn medicijnen ophalen bij de apotheek?”, “Wie wil vandaag mijn hond uitlaten?”, enz..

Hoe meldt ik mij aan?
Wilt u deel uitmaken van de WhatsApp groep Buren voor Buren voor het vragen of bieden van hulp? Stuur dan uw telefoonnummer en naam naar 06-29298224 (Krista Cornelis), zodat u toegevoegd kan worden aan deze groep.

Hoe doe ik wat?

Ideeën of Tips?
Heeft u tips om dit initiatief beter te organiseren? Of heeft u ideeën wat we als buren nog meer voor elkaar kunnen doen in deze crisistijd? Geef dat dan door via deze link.